Εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας

Όσο το κόστος της θέρμανσης αυξάνεται, είναι λογικό να ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους που συνδυάζουν την υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα με το χαμηλό κόστος χρήσης.

Η αντλία θερμότητας είναι ο Νο1 πιο αποδοτικός σύγχρονος τρόπος θέρμανσης και ψύξης. Απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον ακόμη και σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, εναλλάσσοντας τον κύκλο ψύξης του συστήματος.

Άμεση κλήση Περισσότερα

Αντλία Θερμότητας Εγκατάσταση

Η μεταφορά της θερμότητας του αέρα του περιβάλλοντος στο σπίτι γίνεται μέσω υδραυλικών συστημάτων νερού, όπως: 

  • Ενδοδαπέδια θέρμανση
  • Fan coil
  • Σώματα καλοριφέρ

Εξασφάλισε εγγυημένα τη μέγιστη αποδοτικότητα και οικονομία που μπορούν να σου προσφέρουν οι αντλίες θερμότητας, επιλέγοντας τεχνικούς με τεχνογνωσία, εμπειρία και συνέπεια για σωστή διαδικασία εγκατάστασης:

Σωστή διαστασιολόγηση.

Εμπεριστατωμένη μελέτη των απαιτήσεων του χώρου.

Υπεύθυνος σχεδιασμός & βελτιστοποίηση του συστήματος.

Εγκατάσταση αντλίας & Παράδοση έργου σε πλήρη λειτουργία.

Κάλεσέ μας για να λάβεις την προσφορά μας.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

Αγγελική Μίρζα

Άψογος επαγγελματίας, συνεπής, εξυπηρέτηση με ευγένεια και θετική διάθεση. Τελειομανής. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Θωμάς Καπάντριας

Χαίρομαι που υπάρχει το διαδίκτυο γιατί μπορείς να γράφεις την κριτική σου και να αξιολογείς το μάστορα που βάζεις στο σπίτι σου, βοηθώντας έτσι τον κόσμο που ψάχνει επαγγελματίες αλλά και την εταιρία να γίνεται καλύτερη.

Χαίρομαι που βρίσκομαι στη θέση να κάνω τα καλύτερα σχόλια για την επιχείρηση υδραυλικών εργασιών του Ζήκου. Τον ανακάλυψα μέσω Google και έμεινα κατευχαριστημένος με το επίπεδο των εργασιών του και με τρόπο που συμπεριφέρθηκαν σε εμένα και την περιουσία μου. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

Φώτης Τριανταφύλλου

Πολύ καλός τεχνίτης και πολύ καλός άνθρωπος. Έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Δεν χρειάζεται να ψάχνω για υδραυλικό.

Εγκατάσταση Αντλίας Θερμότητας

Είτε ανακαινίζεις το σπίτι σου, είτε χτίζεις καινούριο, η αντλία θερμότητας θα καλύψει κάθε ανάγκη σου σε θέρμανση και ψύξη.

Αρκεί να τοποθετηθεί αποτελεσματικά με τις ανάλογες εργασίες:

• Τροποποίησης του υπάρχοντος δικτύου θέρμανσης για αυτονόμηση του διαμερίσματός σου από την κεντρική θέρμανση

• Νέας εγκατάστασης μονοσωλήνιας θέρμανσης, ενδοδαπέδιας θέρμανσης, νέων θερμαντικών σωμάτων, fan coils (για θέρμανση και ψύξη) κ.ά.

Η διαδικασία της εγκατάστασης όπως και της ρύθμισης-εκκίνησης της αντλίας θερμότητας απαιτεί τεχνικές γνώσεις, πείρα και υπευθυνότητα. 

Μη διστάζεις άλλο! Κάλεσέ μας και θα είμαστε δίπλα σου με συνέπεια σε κάθε βήμα κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης:

  • Μηχανολογική Μελέτη της εγκατάστασης
  • Τοποθέτηση Θερμοστάτη χώρου
  • Τοποθέτηση Μαγνητικού Φίλτρου
  • Τοποθέτηση Σωλήνα παροχής Θέρμανσης 
  • Εργασίες Εγκατάστασης
  • Ηλεκτρολογική Σύνδεση

Νιώσε πιο άνετα από ποτέ στο ζεστό σου σπίτι και απαλλάξου μια και καλή από τα υπέρογκα έξοδα θέρμανσης και ψύξης!

Με ενδιαφέρει

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι μία σύγχρονη τεχνολογία για τη θέρμανση, τον δροσισμό και την παροχή ζεστού νερού στον χώρο σου.

Αυτές οι συσκευές διαθέτουν υψηλό βαθμό απόδοσης και ευρύ φάσμα λειτουργίας, καθιστώντας τις πολύ οικονομικές στην χρήση. Μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε εξαιρετικά χαμηλές αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το σύστημα λειτουργίας τους είναι παρόμοιο με αυτό ενός κλιματιστικού. Χρησιμοποιούν τον εξωτερικό αέρα για να συλλέξουν θερμότητα μέσω της εξωτερικής τους μονάδας, και στη συνέχεια μεταφέρουν αυτήν τη θερμότητα στο εσωτερικό του χώρου μέσω σωληνώσεων που περιέχουν νερό.

Στη λειτουργία δροσισμού, απορροφούν τη θερμότητα από το εσωτερικό του χώρου και την εκπέμπουν προς το εξωτερικό περιβάλλον.

2. Πώς γίνεται η εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας σε υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης;

Όσον αφορά την εγκατάσταση, η αντλία θερμότητας δεν απαιτεί εξειδικευμένες διαδικασίες. Μπορεί να τοποθετηθεί στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή ακόμα και σε μια αυλή, και να συνδεθεί είτε με τις υπάρχουσες σωληνώσεις της θέρμανσης του σπιτιού ή με τους συλλέκτες, εφόσον υπάρχουν.

Εσωτερικά, η μόνη αλλαγή που απαιτείται είναι η αντικατάσταση του υπάρχοντος θερμοστάτη και η εγκατάσταση ενός νέου ελεγκτή της αντλίας θερμότητας.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί σε υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα καύσιμα, χρησιμοποιώντας τα θερμαντικά σώματα που ήδη υπάρχουν ή αντικαθιστώντας τα αν δεν είναι κατάλληλα. 

Όμως, στις περισσότερες παλαιότερες εγκαταστάσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί η δυνατότητα δροσισμού της αντλίας θερμότητας, καθώς τα εξαρτήματα και οι σωληνώσεις συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργίες ψύξης.

Για τον δροσισμό σε συστήματα που ανακαινίζονται, μπορεί να χρειαστεί αλλαγή των σωληνώσεων και των συλλεκτών.

3. Πώς γίνεται η εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας σε υπό ανακαίνιση ή νεόδμητο κτίριο;

Σε νεόκτιστες ή υπό ανακαίνιση κατοικίες, η τοποθέτηση μιας αντλίας θερμότητας προσφέρει τόσο ευελιξία, όσο και άνεση.

Κάνοντας την κατάλληλη μελέτη και προγραμματισμό, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο έπακρο τα προνόμια που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία. 

Είναι συμβατή με συστήματα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης, με fan coils για γρήγορη και αποτελεσματική ρύθμιση της θερμοκρασίας ή με παραδοσιακά θερμαντικά σώματα για απλή θέρμανση.

Ως προς την παραγωγή ζεστού νερού, μπορεί να συνδυαστεί με ηλιακούς συλλέκτες ή με μπόιλερ, αξιοποιώντας συνδυαστικά την ενέργεια για συνεχή και οικονομική παροχή.

Σε περιπτώσεις όπου η ηλιακή ενέργεια δεν είναι αρκετή, μπορεί να υποστηρίξει τον ηλιακό θερμοσίφωνα. Ο χώρος τοποθέτησης της αντλίας μπορεί να είναι το μπαλκόνι, η ταράτσα ή η αυλή, και συνδέεται με το σύστημα θέρμανσης και ζεστού νερού του κτιρίου.

4. Ποιες είναι οι βασικες κατηγορίες αντλιών θερμότητας;

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες αντλιών θερμότητας:

Αντλίες Θερμότητας Monoblock: Η εν λόγω κατηγορία αντλίας θερμότητας αποτελείται από μία εξωτερική μονάδα που συμπεριλαμβάνει το υδραυλικό συγκρότημα.

Εγκαθίσταται στον εξωτερικό χώρο, αποσκοπώντας στην άμεση απορρόφηση ενέργειας από το περιβάλλον.

Αντλίες Θερμότητας Διαιρούμενου τύπου (Split): Σε αυτή την κατηγορία, η εξωτερική μονάδα είναι το ψυκτικό σύστημα, που βοηθά στο να απορροφηθεί η ενέργεια από το περιβάλλον.

Η εσωτερική μονάδα, που συνήθως τοποθετείται επίτοιχα, είναι το υδραυλικό συγκρότημα και συνδέεται με τις υδραυλικές σωληνώσεις για τη θέρμανση.